31. jan. 2019

Salomos drøm

Jeg læste her forledes om Salomos drøm, som du kan finde i 2 Krønikebog kapitel 1.

I denne drøm spørger Gud Salomo om hvad han ønsker sig allermest.
Jeg ved ikke hvad du ville svare, hvis du fik sådan et spørgsmål. For mange kunne det måske være den store gevinst i Lotto, et godt helbred eller en masse fede oplevelser.
Men Salomo beder om noget andet og det udfordrer mig i forhold til hvad jeg ønsker mig mest.

Beretningen lyder sådan her:
Samme nat viste Gud sig for Salomon i en drøm og sagde: „Bed om, hvad du vil, og jeg vil give det til dig!” 
Salomon svarede: „Du har været umådelig god imod min far, David, og nu har du gjort mig til hans efterfølger. Jeg beder om din hjælp, så dit løfte til min far kan gå i opfyldelse, for du har gjort mig til konge over et folk så talrigt som jordens støv. Giv mig da den visdom og indsigt, der skal til for at regere dem på den rette måde, for hvem kan i egen kraft regere over dit mægtige folk?” 
Gud svarede: „Fordi dit største ønske er at hjælpe dit folk, og fordi du ikke bad om personlig rigdom og ære eller død over dine fjender eller et langt liv, men du bad om visdom og indsigt til at regere mit folk, som jeg gjorde dig til konge over, så vil jeg give dig den visdom og indsigt du bad om. Men jeg giver dig mere end det! Jeg giver dig også større rigdom og ære, end nogen konge har haft før dig, eller nogen konge siden skal få.” 
Den næste dag vendte Salomon tilbage til Jerusalem, og han regerede med visdom over Israel i mange år. 

Når du læser denne beretning, kan det være, at det ligesom hos mig, udfordrer forståelsen af hvad, der er vigtigst her i livet.

Min bøn på baggrund af denne beretning, er at du og jeg må få visdom, til at bruge de evner vi er blevet givet, så det fremmer de områder, hvor vi har mulighed for at tage ansvar.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar