13. sep. 2016

På hvilken side hænger du?

Observation:
Jeg ser to mennesker, der begge er blevet afsløret i deres forbrydelser/ulydighed mod loven og de har begge fået den strengest mulige straf.
Døden!
Jeg kan se mig selv i dem begge!

Lukas 23:
39Selv den ene af forbryderne, som hang ved siden af ham, gjorde nar: “Er du ikke Messias? Så red dig selv og os!” 40Men den anden forbryder irettesatte den første: “Frygter du slet ikke Gud, nu du skal dø? 41Vi får den straf, vi fortjener, men han har ikke gjort noget forkert.” 

Jeg kan sammen med den første have svært ved at forstå, at den eneste, der har mulighed for, at redde sig selv, ikke gør det. Og jeg kan have lyst til at konstatere at det ganske enkelt er for tåbeligt og at det hele måske bare var løse rygter, hvilket fremmer min lyst til at håne og gøre nar.
Når jeg tager den plads glemmer jeg for en stund hvad der venter mig og leder i stedet efter andres fejl.

Jeg kan også se mig selv som den anden, der også forundres over at en uskyldig hænger ved min side og vælger at tage en straf der ikke er hans. En mand der tidligere har besejret døden på andres vegne (Lazarus og en lille pige) og som ingen nogensinde har kunnet anklage uden at skulle lyve. Jeg ser at min straf er rimelig, men øjner samtidig et svagt håb, igennem ham, der hænger ved min side. og derfor har jeg lyst til at sige:

42Så sagde han: “Jesus, husk på mig, når du kommer til dit rige.” 
43Jesus svarede: “Det siger jeg dig: I dag skal du komme med mig til Paradiset.

Handling:
Jeg vil i dag skubbe min skepsis og tvivl i baggrunden og vove at henvende mig til Jesus, som jeg tror kan redde mig. Jeg vil accepterer når andre håner og gør nar, fordi jeg selv kan mærke motiverne i mit indre til det samme. Og derfor vil jeg prøve at elske dem, som jeg tror Jesus ville gøre det.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar