26. okt. 2016

Vis dig for Verden!

Observation:
Hvordan bliver man berømt?
Det er måske et spørgsmål mange stiller sig og mange ville nok sige som overskriften: "Vis dig for verden".

Og aldrig har der været flere mennesker, der forsøger sig med denne fremgangsmåde og for nogle virker den måske delvist.
Ideen her er gammel. For 2000 år siden gav Jesu egne brødre ham det samme råd.

Men for Jesus var der noget der var meget vigtigere end berømmelsen, han ville konfrontere mennesker med noget af det mest kontroversielle den dag i dag: "Deres synd og ondskab".

I dag må der helst ikke være noget der er rigtigt og noget der er forkert, så det Jesus gjorde var dengang og også i dag lettere problematisk for os.

Joh 7,2-7:
2Men løvhyttefesten, en af de årlige jødiske højtider, nærmede sig, 3og Jesu brødre opfordrede ham til at tage til Jerusalem. “Tag med ned og gør nogle flere mirakler, så dine tilhængere kan se dem,” sagde de. 4“Du bliver aldrig berømt, så længe du gemmer dig i den her afkrog af verden. Hvis du ønsker at blive kendt, må du profilere dig selv noget mere!” 5Ikke engang hans egne brødre troede på ham. 
6Jesus svarede: “For mig er tiden endnu ikke kommet, men I kan gøre, hvad I vil, hvornår I vil. 7Denne verdens mennesker har ingen grund til at hade jer, men de hader mig, fordi jeg konfronterer dem med deres synd og ondskab.

Refleksion:
Kan du og jeg accepterer Jesu tilgang til at der er noget der er "Synd og der er noget der er Ondskab"?
Måske vigtigst af alt kan jeg accepterer det for mit eget liv, og vil jeg give Jesus lov til, at udfordrer min tilgang til tilværelsen?

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar