26. nov. 2020

Træd frimodigt frem!

 Hvis vi som mennesker står i en situation, hvor vi har fejlet og en anden skal dømme os, så vil vi nok nogle gange ønske, at der blev set igennem fingrene med hvad der er retfærdigt, så vi på forunderlig vis kunne få en ny chance.

Men vi ved også, at hvis virkeligheden altid var sådan, så ville der nok ikke gå ret lang tid før der ingen retfærdighed var til, så hvis vi tænker på andet og mere end vores eget bedste, så vil vi måske nøjes med en der virkelig forstod, hvad der havde været svært for os, som virkelig kunne bringe enhver formildende omstændighed frem i lyset, så vi trods en eventuel dom ikke skulle dømmes hårdere end højst nødvendigt.

I bibelen møder vi også denne udfordring, da Gud der er vores fuldt ud retfærdige dommer, der har sørget for at vi har den eneste advokat, der fuldt ud forstår os.

Hebræerbrevet 4,15

Han forstår vores svagheder, for han har ligesom vi været udsat for alle mulige fristelser, dog uden at bukke under for dem.

Det der bare er gør det endnu mere forunderligt er, at Jesus ikke nøjes med at være vores advokat, men han træder ind i en mere omfattende funktion, da han træder i vores sted, og tager den straf vi har fortjent på sig, så vi nu kan:

Hebræerbrevet 4,16: Lad os derfor frimodigt træde frem for Guds trone, for han vil i sin nåde og barmhjertighed komme os til hjælp i rette tid. 

Det er gode nyheder for dig og mig, hvis vi vil acceptere at Jesus træder i vores sted. Og det er desværre ikke altid let, da vi let holdes fast i tanken om, at vi kan klare os selv.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar