16. jan. 2021

Mennesket kan lære om sig selv igennem Bibelen

 I bibelen møder vi en række forskellige mennesker.

Der er mennesker der afviser Gud og der er mennesker, der accepterer Gud, eller som vi nogle gange siger: De vælger at tro.

I Hebræerbrevet kapitel 11 beskrives troens karaktertræk på denne måde:

Hvad er tro? Tro er grundlaget for vores håb, en overbevisning om ting, der ikke kan ses.

Eller: "Troen gør det, som ikke kan ses, til en synlig realitet."

Derefter opremses en lang række personer, under kategorien trosheltene og der beskrives hvordan de hver især handlede i lydighed mod en tilskyndelse de fik, selvom den ofte forekom ulogisk. 

Men fælles for dem alle var, at netop de ulogiske handlinger, havde langtrækkende positive konsekvenser, både for dem selv og for dem, der kom efter dem.

Disse troshelte havde dog også et andet fællestræk, som man kan finde, hvis man tager sig tid til at dykke ned i hver enkelt historie.

De var mennesker som dig og mig og de var alle som en fulde af fejl, fejl der i de enkelte beretninger ikke bliver gemt af vejen.

Når vi læser om deres fejl, kan vi igen og igen få lov til se sider af os selv i deres forskellige svagheder, og derigennem forstår vi, at vi ikke er de eneste der fejler, endda mange gange igennem livet. 

De var altså ikke troshelte fordi de formåede at leve fejlfrit, men fordi de vovede at handle på den eller de tilskyndelser de fik.

Inspireret af deres forbillede kan vi, der tror, i dag sige til hinanden:

Hvad minder Gud dig om?

Hvad gør du ved det?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar